info@tecko.com.ua
Call me back
WHERE CERTIFICATION IS REQUIRED
Conformity assessment or certification
Refusal letters
Module A according to technical regulations

TESCO CAB was assigned to assess compliance with the Technical Regulations for Personal Protective Equipment

05.07.2021
CES "TESCO" has been authorized to perform as a third party certain tasks for conformity assessment, defined in the new Technical Regulations of personal protective equipment, approved by the PKMU №771 from 21.08.2019.

Орган з оцінки відповідності ТОВ «ТЕСКО» пройшов процедуру розширення сфери акредитації в НААУ та Міністерством економіки України призначено (наказ від 05.07.2021 №194) для виконання як третьою стороною певних завдань з оцінки відповідності, визначених у новому Технічному регламенті засобів індивідуального захисту, затвердженому ПКМУ №771 від 21.08.2019. (текст регламенту) (на основі Регламенту Європейського Парламенту і Ради (ЄС) 2016/425 від 09.03.2016 р. та скасування Директиви Ради 89/68/6/ЄЕС).

Цей регламент набирає чинності 30.08.2021 р.

Дія нового Технічного регламенту поширюється на засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) та встановлює вимоги щодо розроблення та виробництва ЗІЗ, які будуть надані на ринку, щоб забезпечити охорону здоров’я і безпеку користувачів.

ЗІЗ класифікуються відповідно до категорій ризиків (визначених у Додатку 1 ТР), а саме:

Категорія І включає виключно такі мінімальні ризики - поверхневе механічне пошкодження: контакт з миючими засобами слабкої дії або тривалий контакт з водою; контакт з гарячими поверхнями, температура яких не перевищує 50 oC; пошкодження очей через вплив сонячного світла (окрім спостереження за сонцем); атмосферні умови, що не мають екстремального характеру.

Категорія ІІ включає ризики, що не належать до перелічених у категоріях І та ІІІ.

Категорія ІІІ включає виключно ризики, що можуть привести до серйозних наслідків - спричинити смерть або незворотну шкоду здоров’ю користувача, що стосується таких чинників: речовини та суміші, які є небезпечними для здоров’я; середовища з дефіцитом кисню; шкідливі біологічні агенти; іонізуюче випромінювання; середовища з високою температурою, вплив яких порівнюється з середовищами із температурою повітря щонайменше 100°C; середовища з низькою температурою, вплив яких порівнюється з середовищами із температурою повітря – 50°C або нижче; падіння з висоти; ураження електричним струмом та робота під напругою; утоплення; порізи від ручних бензопил; струмені високого тиску; вогнестрільні рани чи поранення ножем; шкідливий шум.

Використовуються модулі оцінки відповідності:

  • для ЗІЗ категорії І – модуль А;
  • для ЗІЗ категорії ІІ – модулі В, C;
  • для ЗІЗ категорії ІІІ – модулі В, С2; D;
  • для одиничної продукції категорії ІІІ – модулі В та С.